Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

20 úno 2018

Závodní tým Alfa Romeo Sauber F1 Team odhaluje vůz C37

Hinwill, 20. února 2018 – Alfa Romeo Sauber F1 Team dnes představil monopost C37, s nímž vstupuje do sezony 2018 šampionátu formule 1. Model C37 se od loňského C36 liší – zčásti kvůli novým technickým pravidlům, zčásti zásluhou nového přístupu technického oddělení k řešení konstrukce.

Závodní tým Alfa Romeo Sauber F1 Team odhaluje vůz C37

Hinwill, 20. února 2018 - Alfa Romeo Sauber F1 Team dnes představil monopost C37, s nímž vstupuje do sezony 2018 šampionátu formule 1.

 

Model C37 se od loňského C36 liší - zčásti kvůli novým technickým pravidlům, zčásti zásluhou nového přístupu technického oddělení k řešení konstrukce.

 

Šéf týmu Frédéric Vassuer těsně před začátkem sezony 2018 říká: „Velmi se na nadcházející sezonu těším a už se nemůžu dočkat, až uvidím, jak Marcus (Ericsson) a Charles (Leclerc) vyráží na závodní trať. Vozu C37 jsme během pár posledních měsíců věnovali značné úsilí a spoustu tvrdé práce, a tak je skutečně úžasné, že dnes můžeme nový model představit veřejnosti. Jsem přesvědčen, že Marcus a Charles tvoří perfektní jezdeckou dvojici: první díky svým zkušenostem, druhý je zase nadějný talent. S Marcusem vstupujeme již do čtvrté sezony, tvoří důležitou součást týmu. Jeho velkým přínosem jsou zkušenosti a velmi přesné technické informace. A pokud jde o Charlese, v dosavadní kariéře prokázal mimořádný talent a plně si zaslouží být letos na startovním roštu formule 1."

 

„Náš cíl pro rok 2018 je jasný: musíme držet krok se zbytkem startovního pole a během sezony vylepšit naše výsledky. Do vývoje nového vozu C37 jsme vložili hodně energie a odhodlání. Chtěl bych poděkovat našim partnerům a fanouškům za jejich trvalou podporu. Návrat značky Alfa Romeo do formule 1 představuje další milník v historii týmu a jsem hrdý, že si nás značka s tak slavnou historií vybrala pro svůj návrat do motorsportu. Jsme nadšení, že můžeme sezonu 2018 zahájit jako tým Alfa Romeo Sauber F1 Team," dodal Vasseur.

 

Návrat značky Alfa Romeo je oživením jednoho z nejslavnějších jmen, jaká kdy působila ve formuli 1, v této nejprestižnější kategorii automobilového sportu. Na závodní okruhy se tím také navrací legendární emblém Quadrifoglio, který se na špičkových závodních automobilech Alfa Romeo objevuje od roku 1923. Slavný znak s fascinující historií se na novém monopostu C37 objevuje na prominentním místě na krytu motoru. Prvním modelem Alfa Romeo, který nesl logo Quadrifoglio, byl vůz RL, s nímž v roce 1923 Ugo Sivocci zvítězil v 15. ročníku závodu Targa Florio. Stejný symbol se čtyřlístkem pro štěstí se objevil i na modelu P2, s nímž Brilli Peri ovládl první „Mistrovství světa v automobilových závodech" v Monze v roce 1925 a získal tak první z pěti světových titulů pro Alfu Romeo. Znovu se na tratích objevil v letech 1950 a 1951, když Giuseppe „Nino" Farina a Juan Manuel Fangio zajistili na modelech Alfa Romeo 158 a 159, slavných „Alfettách", pro italskou značku úspěchy v prvních dvou ročnících mistrovství světa F1. Dnes se legendární emblém vrací na nejvyšší úroveň motoristického sportu, aby celému světu připomněl neutuchající sílu a úspěch značky Alfa Romeo v hledání dokonalých technických řešení v závodech a jejich následném uplatnění v sériových autech. Legenda pokračuje.

 

Jörg Zander, technický ředitel týmu, říká: „Je skvělé, že dnes konečně můžeme odhalit novou C37. Náš monopost pro rok 2018 je výsledkem neúnavné práce, kterou v průběhu několika posledních měsíců odvedl v továrně celý tým. Pojetí modelu C37 je zcela jiné než u C36. Zásadně jsme změnili aerodynamiku a C37 má ve srovnání s předchůdcem i několik zcela nových řešení. Věříme, že nový vůz nabízí více příležitostí a pomůže nám zlepšit výkonnost během sezony. Také motor Ferrari pro rok 2018 poskytuje další zdokonalení v oblasti jízdních výkonů. Doufáme, že se díky C37 posuneme dál a proti sezoně 2017 budeme více konkurenceschopní."

 

První oficiální jízda s vozem C37 proběhne při příležitosti prvních zimních testů na okruhu Catalunya poblíž Barcelony od 26. února do 1. března 2018.

 

Fotografie a videa jsou stejně jako rozhovory s vedením týmu a jezdci k dispozici na tiskovém portále Alfa Romeo Sauber F1 Team (http://www.sauberf1team.com/press).

 

Kontakt pro média Alfa Romeo:

Maria Conti, maria.conti@fcagroup.com, tel.: +39 3400 84 8008

 

Kontakt pro média Alfa Romeo Sauber F1 Team:

Marleen Seilheimer, marleen.seilheimer@sauber-motorsport.com, tel.: +41 44 937 92 45, mobil: +41 79 264 28 49

Mia Djacic, mia.djacic@sauber-motorsport.com, tel.: +41 44 937 96 69, mobil: +41 79 774 03 12

 

Webová stránka:             www.sauberf1team.com

Média:                                  www.sauberf1team.com/press

Facebook:                          facebook.com/sauberf1team

Google+:                             www.google.com/+sauberf1team

Twitter:                               twitter.com/sauberf1team

Youtube:                             www.youtube.com/sauberf1team

Pinterest:                           www.pinterest.com/sauberf1pins

Instagram:                         www.instagram.com/sauberf1team

 

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ