Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

25 zář 2018

Za Alfa Romeo Sauber F1 Team bude závodit Antonio Giovinazzi

Italský pilot formule 1 se spojil s italskou značkou, která psala historii motoristického sportu.

 

Italský pilot formule 1 se spojil s italskou značkou, která psala historii motoristického sportu.

 

Hinwil, 25. září 2018 - Alfa Romeo a Alfa Romeo Sauber F1 Team s potěšením oznamují, že po bok mistra světa formule 1 za rok 2007 Kimi Räikkönena se postaví Antonio Giovinazzi, který tak doplní tým pro sezonu 2019.

 

V duchu své tradice objevovat a vychovávat mladé talenty angažoval Alfa Romeo Sauber F1 Team na místo Charlese Leclerca italského jezdce, se kterým úspěšně spolupracuje už dva roky.

 

Rozhodnutí obsadit Leclercovo místo Antoniem Giovinazzim je zvláště významné po 30letém návratu Alfy Romeo do vrcholné disciplíny motoristického sportu. Spojení Alfy Romeo a italského jezdce bylo přirozené, a to i s ohledem na silnou vazbu, která pojí Giovinazziho se značkou již od jeho začátků. Toto spojení je i zdrojem národní hrdosti, neboť do monopostu formule 1 usedne italský jezdec po poměrně dlouhé době.

 

Antonio Giovinazzi měl premiéru ve formuli 1 s monopostem Sauber v roce 2017, a to na australské Grand Prix. Ve stejné sezoně se se švýcarským týmem účastnil i Grand Prix Číny. Antonio absolvoval již řadu testů a tréninků, během nichž prokázal velký talent. S týmem Alfa Romeo Sauber F1 Team sdílí i ambiciózní cíle. 

 

Antonio Giovinazzi:

„Jsem rád, že jsem se připojil k Alfa Romeo Sauber F1 Team. Je to sen, který se stal skutečností, a je pro mne velkým potěšením závodit právě za tento tým. Pro Itala je velkou ctí reprezentovat v tomto motoristickém sportu tak ikonickou a úspěšnou značku, jakou je Alfa Romeo. Rád bych poděkoval týmům Scuderia Ferrari a Alfa Romeo Sauber F1, že mi poskytly tuto úžasnou příležitost. Jsem velmi motivovaný a nemůžu se dočkat, až začnu pracovat na dosažení skvělých společných výsledků."


Frédéric Vasseur, ředitel Sauber Motorsport a vedoucí Alfa Romeo Sauber F1 Team:

„Jsme velmi potěšení, že můžeme představit kompletní sestavu jezdců pro sezonu 2019. Nejdříve jsme podepsali dohodu s Kimi Räikkönenem, mimořádně zkušeným jezdcem, který přispěje k vývoji našeho vozu a urychlí i pokrok našeho týmu jako celku. Spolu s Alfou Romeo s potěšením vítáme v týmu také Antonia Giovinazziho, který nahradí Charlese Leclerca. S tímto jezdcem jsme již měli možnost spolupracovat v minulosti, kdy nám předvedl, že má skutečně velký potenciál. Jsem plný odhodlání a velmi motivovaný. Naším cílem je pokračovat v pokroku a společně bojovat o bodované pozice."

 


Kontakt pro média:


Maria Conti, vedoucí tiskové kanceláře značky Alfa Romeo, maria.conti@fcagroup.com, tel +393400848008

 

 

 

Jiný obsah