Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

18 úno 2019

To nejlepší nakonec

V 8:30, přesně 30 minut předtím než vozy Formule 1 poprvé v sezoně 2019 vyjely na okruh, představil tým Alfa Romeo Racing nový monopost Alfa Romeo Racing C38.

To nejlepší nakonec

 

V 8:30, přesně 30 minut předtím než vozy Formule 1 poprvé v sezoně 2019 vyjely na okruh, představil tým Alfa Romeo Racing nový monopost Alfa Romeo Racing C38.

 

To nejlepší až nakonec.

Škoda, že naši přátelé z Wikipedie se zde dnes neukázali, protože by mohli snadněji aktualizovat stránku o nás.

Rozhodně budou dost zaneprázdněni, protože je toho poměrně dost.

Nové jméno: tým Alfa Romeo Sauber F1 mění svůj název na Alfa Romeo Racing. Struktura, vlastnictví a management zůstávají nezměněny, mění se pouze jméno. To je skvělé.

Noví jezdci: Kimi Räikkönen a Antonio Giovinazzi. Iceman a Giovi. Díky titulárnímu sponzorovi, Alfě Romeo, jezdí jeden z nich (Kimi) se Stelviem s číslem 7 a druhý (Antonio) s Giulií s číslem 99, tedy číslem, které odkazuje na jeho předchozí kariéru.

Nové barvy: už v roce 2018 bylo zbarvení vozu úchvatné, v nové sezoně je však ještě atraktivnější a víc sexy. Tradiční barvy týmu Sauber - bílou a modrou - totiž kombinuje s kultovním červeným odstínem symbolizujícím jednu z nejuznávanějších značek ve světě motoristického sportu, Alfu Romeo.

Noví sponzoři: naše marketingové oddělení bylo v poslední době zaneprázdněno téměř jako letiště v Zürichu a tiskové zprávy týkající se nových partnerů se objevovaly v řádu hodin.

Nový technické rysy: vedoucí týmu Frédéric Vasseur a technický ředitel Simone Resta nám nedovolí prezentovat jakékoliv detaily, avšak rozhodně můžeme prohlásit, že zimní měsíce jsme nevěnovali lyžování ve švýcarských Alpách, ale tvůrčí práci.

To je více než dost vzrušujících zpráv na jeden jediný den. Zbývá dodat, že tým Alfa Romeo Racing se těší na novou příležitost demonstrovat svůj potenciál a je odhodlán dosáhnout v sezoně 2019 skvělých výsledků.

 

Frédéric Vasseur, vedoucí týmu Alfa Romeo Racing a CEO společnosti Sauber Motorsport AG:

„Jsem nesmírně rád, že vám mohu představit Alfu Romeo Racing C38 - vůz, který je výsledkem obrovské práce všech členů našeho týmu, a to jak v továrně ve Švýcarsku, tak i na testovacím okruhu. Naše barvy vycházejí z loňské podoby, jsou však výraznější a ostřejší. Jsme hrdí, že na nových vozech můžeme prezentovat loga našich partnerů, kteří se k nám připojili v rámci rozšiřování našich obchodních aktivit. Rád bych poděkoval všem, kteří se podíleli na vzniku tohoto vozu, především za jejich neúnavné nadšení pro cíle týmu i sport. Těším se na další pokrok týmu a věřím, že v nadcházejícím šampionátu dosáhneme skvělých výsledků."

 

Simone Resta, technický ředitel Alfa Romeo Racing:

„Protože jsem se k týmu připojil už v loňském roce, mohl jsem pozorovat pokračující růst na všech frontách. Jsem velmi rád, že dnes můžu vidět výsledek tvrdé práce vykonané během této zimy, náš nový soutěžní vůz Formule 1, Alfu Romeo Racing C38. Všechna oddělení spolupracovala zcela příkladným způsobem a celý tým táhl za jeden provaz. Pro tuto sezonu jsme si stanovili ambiciózní cíle, které do velké míry souvisí s výraznými změnami v pravidlech, především co se týče aerodynamiky. Máme skvělé jezdce a už nyní se těšíme na jejich zpětnou vazbu v příštích dvou týdnech testování před první Grand Prix v Melbourne."

 

Kimi Räikkönen (vůz s číslem 7):

„Vůz vypadá skvěle. Návrh barev je rovněž velmi povedený. K týmu se připojilo mnoho partnerů, což je velmi pozitivní, a rád bych jim poděkoval, že nám věří. Nemůžu se dočkat nadcházejících dvou týdnů testování, které nám umožní poznat novou C38."

 

Antonio Giovinazzi (vůz s číslem 99):

„Myslím, že je to skvělý vůz - design zbarvení je fantastický, velmi čistý a použité barvy se k vozu dobře hodí. Je to můj první vůz Formule 1, a je proto pro mě opravdu zvláštní. Máme spoustu skvělých sponzorů, kteří nás podporují. Jsme velmi vděční za jejich důvěru. Nemůžu se dočkat až tento týden poprvé naskočím do C38."

 

O značce Alfa Romeo:

Od svého založení v Miláně v roce 1910 Alfa Romeo navrhla a vytvořila několik nejstylovějších a nejexkluzivnějších vozidel automobilové historie. Tato tradice dodnes žije, protože Alfa Romeo nadále zaujímá při návrhu vozidel zcela jedinečný a inovativní přístup. V každém modelu Alfy Romeo se snoubí vyspělé technologie a vášeň, což vede ke vzniku skutečného uměleckého díla. Úplné oživení ducha Alfy Romeo a maximalizace její celkové přitažlivosti je jednou z priorit skupiny FCA. Na základě jasné a dobře definované strategie píše Alfa Romeo novou kapitolu své více než stoleté historie, což představuje mimořádnou příležitost k realizaci plného potenciálu značky. Dnes je Alfa Romeo skutečnou přehlídkou nejlepších zdrojů, talentů a technologického know-how skupiny. Alfa Romeo vítězí nad srdci nové generace a získává své skutečné postavení, a sice jedné z nejžádanějších prémiových značek na světě. Je opět jedním z předních symbolů italského inženýrství a stylu a je ikonou italské technologické dokonalosti a tvůrčího ducha. Prostřednictvím modelů Giulia a Stelvio vyjadřuje svou ryzí podstatu a ducha. Tyto modely jsou dokonalou ukázkou filozofie La meccanica delle emozioni a ztělesněním vlastností, které zákazníci od této značky očekávají. V roce 2018, po více než 30leté absenci ve formuli 1, oznámila značka návrat do této disciplíny motoristického sportu jako titulární sponzor týmu Sauber F1 Team (později Alfa Romeo Racing).

 

O skupině Sauber:

Skupina Sauber se skládá ze tří společností - Sauber Motorsport AG, která provozuje tým Formule 1 - Sauber Engineering AG, jež se zaměřuje na vývoj prototypů a výrobu aditiv - a Sauber Aerodynamik AG, jež provádí testování modelů ve skutečné velikosti ve vlastním špičkovém aerodynamickém tunelu a vytváří přelomové inovace v oblasti aerodynamiky. Tyto společnosti a jejich 450 odborných pracovníků velmi úzce spolupracují v sídle společnosti ve švýcarském Hinwilu, a to jak na vlastních, tak externích projektech.

Vášeň pro závodění má Sauber ve svém srdci už od svého založení v roce 1970. Za více než 45 let stanovila tato tvůrčí švýcarská společnost řadu nových standardů v designu, vývoji i konstrukci závodních vozidel mnoha kategorií, včetně Formule 1, DTM a WEC. Po svém debutu ve Formuli 1 v roce 1993 se Sauber Motorsport AG stal jedním z mála tradičních a soukromých týmů ve světě sportu. Po 25 letech soutěžení ve vrcholné disciplíně motoristického sportu Formuli 1 společnost zahájila v roce 2018 dlouhodobé partnerství s titulárním sponzorem Alfou Romeo a do sezony 2019 vstupuje s týmem pod označením Alfa Romeo Racing.

 

 

Turín, 18. února 2019

 

Jiný obsah