Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

01 úno 2019

Sauber a Alfa Romeo budou nadále společně bojovat jako tým Alfa Romeo Racing

Dvě z nejvýznamnějších značek v motoristickém sportu – Sauber a Alfa Romeo –, jež se společně účastnily loňského mistrovství světa formule 1 jako tým Alfa Romeo Sauber F1 Team se v nové sezoně utkají o titul mistra světa pod novým týmovým označením Alfa Romeo Racing. Týmovými jezdci budou mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen a mladý italský talent Antonio Giovinazzi.

Sauber a Alfa Romeo budou nadále společně bojovat jako tým Alfa Romeo Racing

 

Dvě z nejvýznamnějších značek v motoristickém sportu - Sauber a Alfa Romeo -, jež se společně účastnily loňského mistrovství světa formule 1 jako tým Alfa Romeo Sauber F1 Team se v nové sezoně utkají o titul mistra světa pod novým týmovým označením Alfa Romeo Racing. Týmovými jezdci budou mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen a mladý italský talent Antonio Giovinazzi.

 

Alfa Romeo debutovala v motoristickém sportu pouhý rok po svém založení (24. června 1910) a zvítězila v závodu pravidelnosti jízdy v Modeně. Od té doby se stala legendou motoristického sportu a získala řadu cenných vítězství v mnoha mezinárodních šampionátech včetně formule 1. V roce 2019 bude vozy týmu Alfa Romeo Racing zdobit slavný symbol čtyřlístku, který se od roku 1923 objevuje na nejrychlejších a nejvýkonnějších vozech značky Alfa Romeo.

 

Dlouhodobé partnerství mezi týmem Sauber a titulárním sponzorem Alfou Romeo započalo v roce 2018. Během uplynulého roku tým výrazně pokročil a v celkovém hodnocení skončil na 8 místě. Spolupráce obou značek byla prodloužena a rozšířena, přičemž řízení týmu má nadále na starosti jeho vlastník, společnost Sauber. Cílem Alfy Romeo Racing je dosažení velmi ambiciózních výsledků ve vrcholné disciplíně motoristického sportu.

 

Frédéric Vasseur, vedoucí týmu Alfa Romeo Racing:

„S potěšením oznamujeme, že do nové sezony mistrovství světa formule 1 vstupujeme s novým týmovým označením Alfa Romeo Racing. Od zahájení spolupráce s naším titulárním sponzorem Alfou Romeo v roce 2018 uskutečnil tým fantastický pokrok po technické, obchodní i sportovní stránce. To samozřejmě motivuje všechny členy týmu, ať už na trati či ve švýcarském sídle, k dalšímu rozvoji každého oboru působení našeho týmu a současně umožňuje, aby naše vášeň pro závodění, technologie a design pokročila vpřed."

 

Mike Manley, CEO FCA:

„Alfa Romeo Racing je nové jméno, avšak s dlouhou historií ve světě formule 1. Jsme hrdi na spolupráci se společností Sauber a na možnost přinášet do vrcholné disciplíny motoristického sportu technickou výjimečnost a italský styl, kterými je značka Alfa Romeo proslulá. S Kimi Räikkönenem a Antoniem Giovinazzim za volanty monopostů a zkušenostmi Alfy Romeo a týmu Sauber je tým Alfa Romeo Racing připraven soutěžit o mistrovský titul."

 

Turín, 1. února 2019

 

 

Kontakt pro média Alfa Romeo:

Davide D'Amico

davide.damico1@fcagroup.com

+39 3357715011

Kontakt pro média Alfa Romeo Racing:

Mia Djacic

mia.djacic@sauber-group.com

+41 797743012

 

O značce Alfa Romeo:

Od svého založení v Miláně v roce 1910 Alfa Romeo navrhla a vytvořila několik nejstylovějších a nejexkluzivnějších vozidel automobilové historie. Tato tradice dodnes žije, protože Alfa Romeo nadále zaujímá při návrhu vozidel zcela jedinečný a inovativní přístup. V každém modelu Alfy Romeo se snoubí vyspělé technologie a vášeň, což vede ke vzniku skutečného uměleckého díla. Úplné oživení ducha Alfy Romeo a maximalizace její celkové přitažlivosti je jednou z priorit skupiny FCA. Na základě jasné a dobře definované strategie píše Alfa Romeo novou kapitolu své více než stoleté historie, což představuje mimořádnou příležitost k realizaci plného potenciálu značky. Dnes je Alfa Romeo skutečnou přehlídkou nejlepších zdrojů, talentů a technologického know-how skupiny. Alfa Romeo vítězí nad srdci nové generace a získává své skutečné postavení, a sice jedné z nejžádanějších prémiových značek na světě. Je opět jedním z předních symbolů italského inženýrství a stylu a je ikonou italské technologické dokonalosti a tvůrčího ducha. Prostřednictvím modelů Giulia a Stelvio vyjadřuje svou ryzí podstatu a ducha. Tyto modely jsou dokonalou ukázkou filozofie La meccanica delle emozioni a ztělesněním vlastností, které zákazníci od této značky očekávají. V roce 2018, po více než 30leté absenci ve formuli 1, oznámila značka návrat do této disciplíny motoristického sportu jako titulární sponzor týmu Sauber F1 Team.

 

O skupině Sauber:

Skupina Sauber se skládá ze tří společností - Sauber Motorsport AG, která provozuje tým Formule 1 - Sauber Engineering AG, jež se zaměřuje na vývoj prototypů a výrobu aditiv - a Sauber Aerodynamik AG, jež provádí testování modelů ve skutečné velikosti ve vlastním špičkovém aerodynamickém tunelu a vytváří přelomové inovace v oblasti aerodynamiky. Tyto společnosti a jejich 450 odborných pracovníků velmi úzce spolupracují v sídle společnosti ve švýcarském Hinwilu, a to jak na vlastních, tak externích projektech.

Vášeň pro závodění má Sauber ve svém srdci už od svého založení v roce 1970. Za více než 45 let stanovila tato tvůrčí švýcarská společnost řadu nových standardů v designu, vývoji i konstrukci závodních vozidel mnoha kategorií, včetně Formule 1, DTM a WEC. Po svém debutu ve Formuli 1 v roce 1993 se Sauber Motorsport AG stal jedním z mála tradičních a soukromých týmů ve světě sportu. Po 25 letech soutěžení ve vrcholné disciplíně motoristického sportu Formuli 1 společnost zahájila v roce 2018 dlouhodobé partnerství s titulárním sponzorem Alfou Romeo a do sezony 2019 vstupuje s týmem pod označením Alfa Romeo Racing.

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ