Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

18 led 2017

Model Alfa Romeo Stelvio First Edition lze již objednávat

Sportovní duch a elegance zabalené do jedinečného a zcela exkluzivního stylu. Harmonie tvarů a objemů v kombinaci s mechanikou a konstrukční dokonalostí Alfy Romeo vytvářejí výkonný a atraktivní vůz. Stelvio je prvním vozem SUV ve více než stoleté historii Alfy Romeo. Nový model byl veřejnosti v premiéře představený na autosalonu v Los Angeles v listopadu 2016, a to ve vysokovýkonné verzi Quadrifoglio.

Model Alfa Romeo Stelvio First Edition lze již objednávat

 

 

  • Alfa Romeo začala v regionu EMEA nabízet první SUV ve své stoleté historii, model Stelvio. Jedná se o první a exkluzivní sérii nazvanou Stelvio First Edition.
  • Mezi zvláštnosti nového modelu patří sportovní charakter a ryzí styl Alfa Romeo, absolutně dokonalý výkon a technologie na vrcholu segmentu středně velkých prémiových SUV.
  • Vynikající funkčnost a komfort vedoucí k jedinečnému potěšení z jízdy.
  • Pro dosažení špičkové úrovně výkonu, potěšení z jízdy a vzrušení je určený zážehový přeplňovaný motor s objemem 2.0 l a výkonu 280 k. Stelvio First Edition doplňuje osmistupňová automatická převodovka a pohon všech kol Q4.
  • Zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 5,7 sekundy představuje nejlepší hodnotu ve své kategorii.
  • Vůz je vybaven elektricky nastavitelnými a vyhřívanými sedadly čalouněnými prémiovou kůží, doplňky zpravého dřeva, 20" litými koly, luxusním koženým volantem, hliníkovými pádly řazení a barevnými brzdovými třmeny.

 

Sportovní duch a elegance zabalené do jedinečného a zcela exkluzivního stylu. Harmonie tvarů a objemů v kombinaci s mechanikou a konstrukční dokonalostí Alfy Romeo vytvářejí výkonný a atraktivní vůz. Stelvio je prvním vozem SUV ve více než stoleté historii Alfy Romeo. Nový model byl veřejnosti v premiéře představený na autosalonu v Los Angeles v listopadu 2016, a to ve vysokovýkonné verzi Quadrifoglio.

 

Na základě velmi pozitivních ohlasů příznivců značky se Alfa Romeo rozhodla uvést novou a velmi silnou interpretaci svého nového SUV, které obsahuje vše, co je zapotřebí pro maximální potěšení z jízdy a špičkový výkon. Tento model nese označení Stelvio First Edition. Tuto první oficiálně nabízenou a nutno říci i velmi exkluzivní verzi lze od této chvíle objednávat v celé dealerské síti Alfy Romeo. Zájemci o tuto vysoce atraktivní verzi budou tedy prvními, kdo usednou za volant novinky předurčené k tomu, aby změnila pravidla hry v celém segmentu.

 

Nové SUV Alfy Romeo, které poskytuje vzrušující zážitek z jízdy, jako i nejvyšší úroveň komfortu a všestrannosti v segmentu středně velkých SUV, nese jméno Stelvio. Stelvio je nejvyšší horský průsmyk v Itálii a silnice, která jej protíná. Dvacetikilometrová trasa je charakteristická 75 ostrými zatáčkami a je doslova synonymem vzrušujícího cestování a zábavy za volantem.   Existuje pouze jediné SUV, které vám umožní užít si tuto cestu ve velkém stylu, navíc s přáteli nebo rodinou. SUV, které poskytuje dokonalou kombinaci potěšení z jízdy, italského stylu a všestrannosti. Stelvio představuje více než pouhý výkon a ovladatelnost. Tento model nabízí dostatek prostoru pro cestující, kteří si mohou užít radost z cestování bez ohledu na cílovou destinaci.

 

Kromě jedinečného stylu a bohaté standardní výbavy se Stelvio First Edition může pochlubit odvážnou osobitostí poskytovanou novým zážehovým přeplňovaným motorem s objemem 2.0 l a výkonem 280 k, který je spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol Q4. Tento agregát spadající do nové generace motorizací Alfy Romeo poskytuje modelu Stelvio sportovní temperament, který je základem potěšení z jízdy, a to i pro velmi zkušené řidiče.

 

Karoserie vzrušujícího Stelvia First Edition se vyznačuje atraktivním stylem a harmonickou rovnováhou mezi dědictvím, rychlostí a krásou, což je magická alchymie, která doprovází Alfu Romeo už více než sto let. Celkový dojem doplňují 20palcová litá kola, barevné brzdové třmeny, chromované rámy oken, zatmavená zadní okna a osvětlení okolí dveří integrované v klikách.

 

Stejně elegantní a sportovní duch charakterizuje i interiér, který doslova obklopuje řidiče. Na první pohled zaujmou tvarovaný volant s integrovaným startovacím tlačítkem nebo hliníková pádla řazení.

 

Sedadla čalouněná prémiovou kůží jsou elektricky nastavitelná a vyhřívaná. Kabina je charakteristická šikmým středovým tunelem a přístrojovým panelem orientovaným na řidiče, dále doplňky z pravého dřeva a novou generací 3D navigace vyvinuté ve spolupráci s Magneti Marelli. Ta využívá 8,8" displej s vysokým rozlišením a digitálním rádiem DAB. Panel s kontrolními ukazateli pak zahrnuje 7palcový barevný TFT displej.

 

Alfa Romeo Stelvio First Edition je vybavená novým celohliníkovým zážehovým přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2.0 l, který je napojen na hřídel z uhlíkového kompozitu a osmistupňovou automatickou převodovku. Agregát poskytuje výkon 280 k při 5250 ot./min a maximální točivý moment 400 Nm při 2250 ot./min. Kromě elektrohydraulického časování ventilů MultiAir je osobitým prvkem motoru technologie turbodmychadla „2 v 1" a vysokotlaké vstřikování paliva s tlakem 200 bar, což řidiči poskytuje výjimečně pohotovou odezvu plynového pedálu v celém rozsahu otáček a samozřejmě prvotřídní spotřebu paliva.

 

Standardní výbava modelu Stelvio First Edition zahrnuje pohon všech kol Q4 navržený pro řízení trakce v reálném čase, což ve svém důsledku znamená dosažení špičkového výkonu, účinnosti a bezpečnosti. Systém Q4 nového SUV Alfy Romeo poskytuje výhody pohonu všech kol a potěšení z jízdy vozidla s pohonem zadních kol. Architektura zahrnuje aktivní rozdělovací převodovku a přední diferenciál, které byly navržené s ohledem na náročné požadavky Alfy Romeo, a sice rychlou odezvu, vysoký točivý moment, a přitom kompaktní a lehkou konstrukci. Systém průběžně sleduje řadu parametrů pro optimalizaci distribuce točivého momentu na nápravy v závislosti na chování vozu a podmínkách přilnavosti. Za normálních podmínek se Stelvio First Edition s pohonem Q4 chová jako vůz s pohonem zadních kol, kdy veškerý točivý moment směřuje na kola zadní nápravy. Jakmile začnou kola ztrácet trakci, systém přenese až 50 % točivého momentu na přední nápravu. To se promítá do prvotřídní trakce a směrové stability v zatáčkách.

 

Standardní výbava modelu Stelvio First Edition nabízí řadu nových prvků aktivní bezpečnosti, jako jsou integrovaný brzdový systém, varování před čelním nárazem, autonomní nouzové brzdění a sledování jízdních pruhů. Výbavu doplňují zadní parkovací kamera s dynamickým naváděním, přední a zadní parkovací senzory, bi-xenonové světlomety s automatickým přepínáním dálkových a potkávacích světel a mnoho dalšího.

 

https://www.facebook.com/Alfa.Romeo.cars

https://twitter.com/alfa_romeo

http://instagram.com/alfaromeoofficial

http://www.youtube.com/user/wearealfisti

 


2.0 MultiAir 280 k AT AWD

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

 

Převodovka

8stupňová automatická

Počet válců, uspořádání

4, v řadě

Počet ventilů na válec

4

Zdvihový objem (cm3)

1995

Nejvyšší výkon (kW při ot./min)

206 kW při 5250

Nejvyšší točivý moment (Nm při ot./min)

400 NM při 2250

Zrychlení 0-100 km/h (s)

5,7

Nejvyšší rychlost (km/h)

230

SPOTŘEBA PALIVA A EMISE

 

Emisní norma

Euro 6b

Spotřeba paliva - město (l/100 km)

8,9

Spotřeba paliva - mimo město (l/100 km)

5,9

Spotřeba paliva - kombinovaná (l/100 km)

7

Emise CO2 (g/km)

161

HMOTNOSTI A ROZMĚRY

 

Pohotovostní hmotnost (standard) (kg)

1660

Výška (mm)

1648

Šířka (mm)

1903 (bez zrcátek)

Délka (mm)

4687

Rozvor náprav (mm)

2818

Objem zavazadlového prostoru (l)

525

 

 

 

 

Jiný obsah