Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

01 bře 2019

Historie závodů a vítězství: Alfa Romeo je automobilovým sponzorem letošního závodu 1000 Miglia

• Značka Alfa Romeo obnovila své partnerství s „nejkrásnějším závodem na světě“ a v dalších třech ročnících se stane jeho oficiálním automobilovým sponzorem. • Alfa Romeo poskytne organizátorům akce flotilu třiceti modelů Giulia a Stelvio, oficiálních vozidel závodu 1000 Miglia 2019. • Pouto značky s tímto ikonickým připomínkovým závodem se datuje od roku 1928, kdy se Alfa Romeo poprvé stala jeho vítězem. • V letech 1927 až 1957 zvítězila Alfa Romeo v tomto závodě celkem jedenáctkrát, což je rekord, kterým se nemůže pochlubit žádná jiná značka. • Sportovní DNA je patrná i v současných nejvýkonnějších modelech Alfy Rome a také v monopostu C38 týmu Alfa Romeo Racing soutěžícím v závodech formule 1. • Speciální série Giulia Quadrifoglio a Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Racing představené na mezinárodním autosalonu v Ženevě oslavují návrat značky do světa formule 1.

Historie závodů a vítězství: Alfa Romeo je automobilovým sponzorem letošního závodu 1000 Miglia

 

  • Značka Alfa Romeo obnovila své partnerství s „nejkrásnějším závodem na světě" a v dalších třech ročnících se stane jeho oficiálním automobilovým sponzorem.
  • Alfa Romeo poskytne organizátorům akce flotilu třiceti modelů Giulia a Stelvio, oficiálních vozidel závodu 1000 Miglia 2019.
  • Pouto značky stímto ikonickým připomínkovým závodem se datuje od roku 1928, kdy se Alfa Romeo poprvé stala jeho vítězem.
  • V letech 1927 až 1957 zvítězila Alfa Romeo vtomto závodě celkem jedenáctkrát, což je rekord, kterým se nemůže pochlubit žádná jiná značka.
  • Sportovní DNA je patrná i vsoučasných nejvýkonnějších modelech Alfy Rome a také v monopostu C38 týmu Alfa Romeo Racing soutěžícím vzávodech formule 1.
  • Speciální série Giulia Quadrifoglio a Stelvio Quadrifoglio Alfa Romeo Racing představené na mezinárodním autosalonu v Ženevě oslavují návrat značky do světa formule 1.

 

37. ročník připomínkového závodu, který Enzo Ferrari nazval „nejkrásnějším závodem na světě" proběhne od 15. do 18. května na již tradiční trase Brescia-Řím-Brescia. Automobilovým sponzorem této nezapomenutelné akce bude opět Alfa Romeo. Spolupráce značky s tímto ikonickým závodem byla obnovena na další tři roky. Akce se jako vždy zúčastní několik vzácných modelů Alfy Romeo, které jsou jinak zakonzervované v Historickém muzeu Alfy Romeo v Arese nazvaném La macchina del tempo. Jejich správu má na starosti oddělení FCA Heritage, které se specializuje na ochranu a propagaci historického dědictví italských značek skupiny FCA. Historické skvosty na závodu 1000 Miglia doplní třicet modelů Giulia a Stelvio 2019, a to v roli oficiálních vozidel.

 

Závod 1000 Miglia je dokonalým vyjádřením vášně pro motorizmus už přes devadesát let. Poprvé se konal v roce 1927 a jeho trasu vždy tvořila cesta Brescia-Řím-Brescia o celkové vzdálenosti 1600 kilometrů, neboli 1000 mil (odtud název Mille Miglia). Během druhého ročníku v roce 1928 zvítězila Alfa Romeo jak v soutěži jednotlivců, tak i týmů a závod dokončilo všech osm startujících vozidel. Do roku 1957 zvítězila Alfa Romeo v Mille Miglia celkem jedenáctkrát, což je rekord, který se nepodařilo překonat žádné jiné značce. Tento rekord současně představuje velmi silné pouto mezi Alfou Romeo a závodem Mille Miglia, které nemá na motoristické scéně obdoby.

Vítězství v závodech 1000 Miglia je přitom jedním z mnoha úspěchů Alfy Romeo v motoristickém sportu. Velkých vítězství dosáhla v nejrůznějších významných soutěžích, včetně DTM a Targy Florio, a zapomenout nesmíme ani na formuli 1. Alfa Romeo zvítězila už v prvním ročníku Grand Prix v roce 1950. Vůz Alfa Romeo 158 tehdy řídil Nino Farina. V následujícím roce na tento úspěch navázal Juan Manuel Fangio s vozem Alfa Romeo 159. Dnes značka v této soutěži pokračuje v rámci nového týmu Alfa Romeo Racing s motory Ferrari.

 

Na ženevském autosalonu představila značka limitovanou edici Alfa Romeo Racing modelů Giulia Quadrifoglio a Stelvio Quadrifoglio, která oslavuje legendární závodní historii Alfy Romeo a vstup nového italského jezdce do dění formule 1. K týmu Alfa Romeo Racing a mistru světa z roku 2007 Kimi Räikkönenovi se nově připojil Ital Antonio Giovinazzi.

Tajemství Alfy Romeo a jejího jedinečného postavení spočívá nejen v inspiraci v historických modelech, ale také v současných produkčních vozech. Modely Giulia a Stelvio jsou ztělesněním nového přístupu značky. Stelvio je prvním SUV ve více než stoleté historii značky, které zcela změnilo pravidla v daném segmentu a stanovilo nová měřítka výkonnosti. Giulia je sportovním sedanem, který funkčnost a dynamickou krásu kombinuje s úchvatnými výkonovými parametry. Obě vozidla budou součástí oficiální flotily závodu 1000 Miglia. Legendární trasa Brescia-Řím-Brescia je totiž ideálním místem pro prezentaci hodnot značky Alfa Romeo, které mají hluboké kořeny v historii a motoristickém sportu.

 

Turín, 1. března 2019

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ