Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

19 úno 2019

Antonio Giovinazzi za volantem Alfy Romeo Racing C38 v Barceloně – 2. den zimního testování 2019

Barcelona, 19. února 2019 – Tým Alfa Romeo Racing má za sebou druhý den testování na okruhu Barcelona-Catalunya s italským jezdcem Antoniem Giovinazzim v kokpitu monopostu sezony 2019, Alfy Romeo Racing C38.

 

Barcelona, 19. února 2019 - Tým Alfa Romeo Racing má za sebou druhý den testování na okruhu Barcelona-Catalunya s italským jezdcem Antoniem Giovinazzim v kokpitu monopostu sezony 2019, Alfy Romeo Racing C38.

 

Antonio absolvoval během dne celkem 101 kol, přičemž tým se zaměřil na nastavení vozu a testy aerodynamiky. Tak jako včera byl vůz spolehlivý a vykazoval dobrý výkon. Tým se po druhém testovacím dni na okruhu cítí jistý a pokračuje ve svém úsilí, a sice dosáhnout dalšího pokroku. Zítra se do kokpitu vrátí v rámci svého druhého testovacího dne v Barceloně Kimi Räikkönen.

 

Antonio Giovinazzi (vůz s číslem 99):

„Z vůbec první jízdy s mou formulí 1 mám velmi dobrý pocit a s celým týmem se těšíme na jeho další vývoj během sezony 2019. Jsme teprve na začátku testovacího procesu, a proto jsme vyzkoušeli několik konfigurací aerodynamiky, což nám prozradilo více o chování vozu. Cítil jsem se ve voze velmi příjemně a absolvoval jsem poměrně dost kol. Celkově to byl velmi pozitivní den a už nyní se těším, až ve čtvrtek opět usednu do vozu."

 

Okruh: Circuit de Barcelona-Catalunya, 4,655 km

Jezdec: Antonio Giovinazzi

Počasí: slunečno a sucho, teplota vzduchu 5-17 °C, teplota tratě 6-27 °C

Šasi / motor: Alfa Romeo Racing C38 - 01 / Ferrari

Kola: 101 kol, 470,155 km

Nejrychlejší kolo: 1:19,312 (C4)

 

O značce Alfa Romeo:

Od svého založení v Miláně v roce 1910 Alfa Romeo navrhla a vytvořila několik nejstylovějších a nejexkluzivnějších vozidel automobilové historie. Tato tradice dodnes žije, protože Alfa Romeo nadále zaujímá při návrhu vozidel zcela jedinečný a inovativní přístup. V každém modelu Alfy Romeo se snoubí vyspělé technologie a vášeň, což vede ke vzniku skutečného uměleckého díla. Úplné oživení ducha Alfy Romeo a maximalizace její celkové přitažlivosti je jednou z priorit skupiny FCA. Na základě jasné a dobře definované strategie píše Alfa Romeo novou kapitolu své více než stoleté historie, což představuje mimořádnou příležitost k realizaci plného potenciálu značky. Dnes je Alfa Romeo skutečnou přehlídkou nejlepších zdrojů, talentů a technologického know-how skupiny. Alfa Romeo vítězí nad srdci nové generace a získává své skutečné postavení, a sice jedné z nejžádanějších prémiových značek na světě. Je opět jedním z předních symbolů italského inženýrství a stylu a je ikonou italské technologické dokonalosti a tvůrčího ducha. Prostřednictvím modelů Giulia a Stelvio vyjadřuje svou ryzí podstatu a ducha. Tyto modely jsou dokonalou ukázkou filozofie La meccanica delle emozioni a ztělesněním vlastností, které zákazníci od této značky očekávají. V roce 2018, po více než 30leté absenci ve formuli 1, oznámila značka návrat do této disciplíny motoristického sportu jako titulární sponzor týmu Sauber F1 Team (později Alfa Romeo Racing).

 

O skupině Sauber:

Skupina Sauber se skládá ze tří společností - Sauber Motorsport AG, která provozuje tým Formule 1 - Sauber Engineering AG, jež se zaměřuje na vývoj prototypů a výrobu aditiv - a Sauber Aerodynamik AG, jež provádí testování modelů ve skutečné velikosti ve vlastním špičkovém aerodynamickém tunelu a vytváří přelomové inovace v oblasti aerodynamiky. Tyto společnosti a jejich 450 odborných pracovníků velmi úzce spolupracují v sídle společnosti ve švýcarském Hinwilu, a to jak na vlastních, tak externích projektech.

Vášeň pro závodění má Sauber ve svém srdci už od svého založení v roce 1970. Za více než 45 let stanovila tato tvůrčí švýcarská společnost řadu nových standardů v designu, vývoji i konstrukci závodních vozidel mnoha kategorií, včetně Formule 1, DTM a WEC. Po svém debutu ve Formuli 1 v roce 1993 se Sauber Motorsport AG stal jedním z mála tradičních a soukromých týmů ve světě sportu. Po 25 letech soutěžení ve vrcholné disciplíně motoristického sportu Formuli 1 společnost zahájila v roce 2018 dlouhodobé partnerství s titulárním sponzorem Alfou Romeo a do sezony 2019 vstupuje s týmem pod označením Alfa Romeo Racing.

 

 

Turín, 19. února 2019

 

Jiný obsah