Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

30 srp 2018

Alfa Romeo na milánské akci F1 Unleash

V milánské části Darsena-Navigli byla včera zahájená akce F1 Unleash, která je určená všem příznivcům motorizmu. Představuje jakési zahřívací kolo před dalším podnikem mistrovství světa formule 1, jež proběhne tento víkend na okruhu v Monze.

Alfa Romeo na milánské akci F1 Unleash

 

V milánské části Darsena-Navigli byla včera zahájená akce F1 Unleash, která je určená všem příznivcům motorizmu. Představuje jakési zahřívací kolo před dalším podnikem mistrovství světa formule 1, jež proběhne tento víkend na okruhu v Monze. Tak jako Miláno i okruh v nedaleké Monze je se značkou Alfa Romeo neodmyslitelně spjatý. Právě na tomto okruhu se Giuseppe „Nino" Farina za volantem Alfy Romeo 158 stal v roce 1950 prvním mistrem světa formule 1. Na třetím místě se tehdy umístil Luigi Fagioli sedlající stejný vůz. V letošní sezoně, kdy se Alfa Romeo vrátila do šampionátu formule 1, má speciální motoristická akce v srdci Milána ještě hlubší význam a posiluje pouto mezi značkou, městem Milán a světem závodění.

Zahájení akce bylo doprovázeno skutečnými závodními emocemi. Dav fanoušků si totiž zblízka mohl prohlédnout monopost Alfa Romeo Sauber F1 Team soutěžící v letošním mistrovství světa formule 1. Stejné monoposty pilotované Marcusem Ericssonem a Charlesem Leclercem se přitom už o víkendu postaví na start legendární Grand Prix v Monze. Pokud jde o návštěvníky akce F1 Unleash, ti mohli vidět monopost Alfy Romeo v akci již v den zahájení. Vůz před jejich zraky obkroužil 1,6 km dlouhé kolo na Viale D'Annunzio. Velkolepá přehlídka pak skončila na náměstí Piazza XXIV Maggio. Pokud jde o sériové modely, stejné kolo si zajely rovněž Giulia Quadrifoglio a Stelvio Quadrifoglio, které jsou aktuálně vrcholnými modely značky, mimo jiné i díky skvostnému motoru 2.9 V6 Bi-Turbo o výkonu 510 k.

 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio „NRING"

V expozici Alfy Romeo je však k vidění ještě exkluzivnější kousek, a sice Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio „NRING", limitovaná edice vytvořená pro oslavu rekordů, které značka stanovila na proslulém německém okruhu Nürgburgring. Kromě řady výjimečných prvků verze Quadrifoglio se speciální edice může pochlubit exkluzivním šedým odstínem karoserie Circuito a střechou z uhlíkového kompozitu, dále karbon-keramickými brzdami, závodními sedadly Sparco® s červeným prošíváním a karbonovou skořepinou a nakonec hlavicí automatické převodovky s karbonovou vložkou. Přední logo a kryty vnějších zpětných zrcátek jsou rovněž z uhlíkového kompozitu, stejně jako boční prahové nástavce. Zapomenout nesmíme ani na tónovaná okna, adaptivní tempomat, prémiový audiosystém Harman Kardon či infotelematický systém AlfaTM Connect 3D Nav s 8,8palcovou obrazovkou, funkcemi Apple CarPlayTM a Android AutoTM a digitálním rádiem DAB. Na šťastlivce, kteří si tento model zakoupí, tak čeká nepochybně exkluzivní zážitek.

 

Turín, 30. srpna 2018

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ