Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

22 čvn 2016

Alfa Romeo Giulia obdržela 5 hvězdiček Euro NCAP

Alfa Romeo Giulia získala prestižní 5hvězdičkové hodnocení v testech Euro NCAP s celkovým skóre 98 % za ochranu dospělých cestujících (všech percentil), což představuje dosud nejvyšší dosažené skóre v rámci nového, přísnějšího hodnocení zavedeného v roce 2015.

 

Alfa Romeo Giulia získala prestižní 5hvězdičkové hodnocení v testech Euro NCAP s celkovým skóre 98 % za ochranu dospělých cestujících (všech percentil), což představuje dosud nejvyšší dosažené skóre v rámci nového, přísnějšího hodnocení zavedeného v roce 2015.

 

Nový sportovní sedan Alfy Romeo dosáhl tohoto vynikajícího výsledku díky zavedení rozsáhlé řady inovativních bezpečnostních systémů a použití velmi účinné karoserie, která činí vozidlo lehkým a současně velmi pevným. Za to vděčí ultralehkým a pevným materiálům, jakými jsou uhlíkový kompozit, hliník a hliníkový kompozit. 

 

Toto významné ocenění potvrzuje, že Alfa Romeo věnovala ochraně všech účastníků silničního provozu mimořádnou pozornost.

 

Alfa Romeo Giulia je ztělesněním nekompromisního designu a konstrukce, díky čemuž se stala novým měřítkem značky i celého segmentu.

V souladu s tradicemi Alfy Romeo nabízí Giulia řadu inovativních technických řešení navržených pro dosažení prvotřídní dynamické účinnosti, což se promítá i do špičkové úrovně bezpečnosti.

Důmyslná výbava zahrnuje integrovaný brzdový systém IBS, který významně přispívá ke zkrácení brzdné dráhy (ze stokilometrové rychlosti zastaví Giulia na 38 m, model Quadrifoglio pak dokonce na 32 m), pokročilý systém zavěšení kol s exkluzivní technologií AlfaLink a nejpřímější řízení na trhu. Kombinací těchto prvků a vlastností dosahuje vůz vynikajících jízdních vlastností a poskytuje velmi snadné a intuitivní ovládání v jakékoliv situaci.

 

Pokud jde o asistenční systémy, nová Giulia představuje to nejmodernější, co současný automobilový svět nabízí. Standardem celé řady Giulia je systém varování před čelním nárazem FCW a autonomní nouzové brzdění AEB s detekcí chodců. Prostřednictvím radarového senzoru a kamery zabudované za čelním oknem systém odhaluje přítomnost překážek v trajektorii vozidla a v případě potřeby upozorní řidiče na riziko kolize. Pokud řidič nereaguje včas, systém automaticky aktivuje brzdy, díky čemuž nehodě zabrání, nebo alespoň zmírní její následky. Díky funkci rozpoznávání chodců je systém AEB schopen na základě informací radaru a kamery zastavit vozidlo z rychlosti až 60 km/h. Standardní výbava Giulie zahrnuje také systém sledování jízdních pruhů LDW, který detekuje neúmyslné opuštění jízdního pruhu, a systém monitorování mrtvého úhlu BSM s detekcí křížení dráhy za vozidlem, který pomocí senzorů monitoruje prostor kolem vozidla a asistuje řidiči při předjíždění, změně jízdního pruhu nebo parkování, a to tím, že pečlivě sleduje přibližující se vozidla.

 

Turín, 22. června 2016

 

Jiný obsah