Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

29 lis 2016

Alfa Romeo Giulia finalistkou ankety evropský Vůz roku 2017 (COTY)

Odborná porota COTY dnes zveřejnila, že Alfu Romeo Giulia zařadila mezi finalisty ankety COTY (Car of the Year), ve které se utká o prestižní titul evropský Vůz roku 2017 se šesti dalšími modely.

 

 

  • Alfa Romeo Giulia se ve finále soutěže utká se šesti dalšími modely, které vzešly z 30 letošních kvalifikovaných automobilových novinek.
  • Vítězný model bude oznámen na slavnostním ceremoniálu předcházejícím zahájení Ženevského autosalonu 6. března 2017.
  • Tento úspěch se řadí kdalším 24 oceněním dosaženým Giulií od jejího představení.

 

Odborná porota COTY dnes zveřejnila, že Alfu Romeo Giulia zařadila mezi finalisty ankety COTY (Car of the Year), ve které se utká o prestižní titul evropský Vůz roku 2017 se šesti dalšími modely. Vítězný model bude i tentokrát zveřejněn ve Švýcarsku na slavnostním ceremoniálu předcházejícím zahájení Ženevského autosalonu, a to 6. března 2017. Sedmička finalistů vzešla z oficiálního seznamu COTY 2017, zveřejněného 17. 11. 2016 a obsahujícího 30 novinek odpovídajících všem požadavkům pro zařazení do letošního ročníku.

 

Zařazení Alfy Romeo Giulia mezi finalisty COTY 2017 znamená pro značku velký úspěch, který vypovídá o kvalitách a jedinečnosti tohoto krásného modelu. Toto významné ocenění tak Giulia řadí k dalším již 24 cenám, které od svého představení nasbírala. Jde například o vítězství v EuroCarBody 2016, nejprestižnější anketě na světě hodnotící konstrukci karoserie, o titul Nejkrásnější vůz roku 2016 v rámci ankety Zlatý volant, Auto roku 2016 magazínu BBC Top Gear nebo v neposlední řadě prestižní 5hvězdičkové hodnocení v testech Euro NCAP s celkovým skóre 98 % za ochranu dospělých cestujících, což představuje dosud nejvyšší dosažené skóre v rámci nového, přísnějšího hodnocení zavedeného v roce 2015.

 

Anketa Vůz roku (COTY) běží nepřetržitě již od roku 1964 a vydobyla si pověst nejvýznamnější soutěže svého druhu na světě. Mezinárodní jury této soutěže je složena z 59 odborných motoristických novinářů z 23 evropských zemí (větší země mají více porotců s ohledem na velikost svého trhu), jež jsou skuteční specialisté v daném oboru.

 

Praha, 28. listopadu 2016

 

Jiný obsah